crvenikrststarapazova

+381 (0)22 310 102

‘Одабери мудро - одмери паметно’

odaberi mudro odmeri pametno

У оквиру пројекта “Одабери мудро-одмери паметно 2021.” Црвеног крста Стара Пазова, у ОШ „Растко Немањић-Свети Сава“ у Новој Пазови,  одржане су три радионице са следећим темама  „Појам зависности; предности и недостаци ИКТ технологија ,, ; „Утицај прекомерне употребе ИКТ технологија на развој мозга и третман зависности“; „Узроци прекомерне употребе ИКТ и превенција зависности од интернета“ 19.8. 2021. и 20.8.2021. у трајању од два сата.

 

Водитељка, Зорица Кешељ , наставница социологије у Техничкој школи Стара Пазова, чланица пројектног тима пројекта, успешно је реализовала радионице на којима су ученици имали прилику да се информишу на тему зависности, али и предности и недостатака информационо-комуникационих технологија, дају своје сугестије и учествују у дискусији. Активно су учествовали, давали оригиналне предлоге, аргументовано образлагали своје ставове… посебно су издвојили као корисно како се одвићи од свакодневног коришћења интернета, начин другачијег структуирања слободног времена, а не само уз телефон итд.

 

Ученици који су прошли ову обуку, њих тринаест, ће идуће школске године бити Вршњачки тим који ће своја знања из ове области преносити другарима из одељења, као и млађим ученицима и родитељима, тако да је ово била прилика да увиде значај тимског рада и сугеришу потребу да се са оваквим обукама настави..

 

Садржај радионица, начин рада, могућност личног учешћа, атмосферу у групи и едукативни материјал оценили су највишом оценом, што даје потврду да је овај пројекта изузетно добро осмишљен, реализован и надасве потребан.

 

Издвајамо неке од ученичких забележених утисака: „Екстра!“, „Много сам научио!“, „Више се окрени образовању и друштву!“ “Да буде више оваквих радионица…“